Expozitia temporară MALACHITUL – PIATRA ȚARILOR.

Muzeul Național al Bucovinei vă invită în perioada 3 noiembrie 2020 – 3 februarie 2021, să vizitați expoziția temporară MALACHITUL – PIATRA ȚARILOR. Expoziția oferă o fascinantă incursiune în lumea plină de mister a uneia dintre cele mai frumoase și interesante pietre semiprețioase și ornamentale - MALACHITUL.

poza
Expozitia temporară MALACHITUL – PIATRA ȚARILOR.
Vizitatorii vor putea admira eșantioane brute de malachit din patrimoniul Muzeului de Ştiinţele Naturii, fragmente de malachit natural și de sinteză alături de obiecte ornamentale și bijuterii aparținând mai multor pasionați colecționari. Exponatele vor fi însoțite de material fotografic și texte care prezintă succint informații și curiozități despre subiectul acestei expoziții.
Din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat neobișnuitul acestui frumos mineral şi l-au folosit pentru a realiza ornamente și bijuterii care împodobesc astăzi sălile unor mari și importante muzee.
Grecii și egiptenii antici au apreciat această piatră și i-au acordat o importanță deosebită pentru designul său extraordinar și culoarea excepțională.
Mai multe informații, atât științifice cât și mituri și legende vă invităm să aflați vizitând expoziția noastră.
Programul de vizitare a expoziţiei deschisă la Muzeul de Ştiinţele Naturii, este de marți până duminică între orele 9 – 17. Intrarea este liberă.10:14
vineri, 30 octombrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere