ANCOM: Incepand cu 1 ianuarie 2020 a crescut volumul de date care pot fi consumate in roaming (UE/SEE) fara taxe suplimentare

Incepand cu data de 1 ianuarie 2020, ca urmare a scaderii tarifului reglementat la nivel de gros, pentru majoritatea planurilor tarifare a crescut volumul de date (MB/GB) ce pot fi consumate in roaming in UE/SEE [1] fara aplicarea unor taxe suplimentare. Tot de la aceasta data, in cazul depasirii limitelor utilizarii rezonabile a unor servicii in roaming in UE/SEE, au scazut si suprataxele care pot fi aplicate consumului ulterior, astfel:

poza
ANCOM: Incepand cu 1 ianuarie 2020 a crescut volumul de date care pot fi consumate in roaming (UE/SEE) fara taxe suplimentare


- suprataxa pentru date a scazut cu aproximativ 22%, de la 4,5 la 3,5 Euro/GB, fara TVA;

- suprataxa pentru apelurile primite a scazut cu aproximativ 7%, de la 0,85 la 0,79 eurocenti/minut, fara TVA.

Pentru anul 2020, nivelul maxim al suprataxei pe care furnizorul RCS&RDS S.A. este autorizat sa o perceapa propriilor clienti pentru apelurile primite in roaming in SEE, in conditiile prevazute in Decizia presedintelui ANCOM nr. 679/2019, a scazut de la 0,85 la 0,79 eurocenti/minut, fara TVA.

Cand se aplica suprataxe datelor in roaming

Din data de 15 iunie 2017, datele (internetul mobil - MB/GB) consumate in roaming in UE/SEE se tarifeaza, in principiu, la fel ca in Romania. Totusi, in cazul celor mai multe dintre planurile tarifare, furnizorii pot stabili un volum de date care pot fi consumate in roaming in UE/SEE fara costuri suplimentare intr-o perioada de facturare (volum de consum rezonabil). Incepand cu 1 ianuarie 2020 volumul de consum rezonabil a crescut cu aproximativ 22% fata de cel aplicat in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019.

Dupa depasirea volumului de consum rezonabil, furnizorii pot sa aplice o suprataxa, chiar si in cazul in care traficul inclus nu a fost complet epuizat. Cu incepere de la 1 ianuarie 2020 suprataxa nu va putea depasi 3,5 Euro/GB (0,35 eurocenti/MB), fara TVA.

Volumul de consum rezonabil in roaming in UE/SEE incepand cu 1 ianuarie 2020

a) in cazul planurilor tarifare (cartele preplatite, abonamente, (extra)optiuni) care includ trafic de date nelimitat, cat si al celor pentru care tariful calculat per GB este sub 3,5 Euro, fara TVA, utilizatorii pot consuma urmatoarea cantitate de date in roaming in SEE, fara taxe suplimentare, exprimata in GB:

pretul cu amanuntul pentru servicii mobile intr-o perioada de facturare, fara TVA

2 x http://www.ancom.org.ro/uploads/hp/clip_image001.png

3,5 Eurob) in cazul cartelelor preplatite fara resurse de date incluse (cu plata pe unitatea de consum, per MB/GB), utilizatorii pot consuma initial urmatoarea cantitate de date in roaming in SEE, fara taxe suplimentare, exprimata in GB (pe masura ce utilizatorul plateste din creditul disponibil, volumul de consum rezonabil al datelor se diminueaza):creditul ramas disponibil pe cartela la intrarea in roaming in UE/SEE

http://www.ancom.org.ro/uploads/hp/clip_image001.png

3,5 EuroCalculator limita date „Roam like at home”: aplicatie ANCOM

Pentru a usura estimarea volumului de date pe care utilizatorii le pot consuma in roaming in UE/SEE fara suprataxa, ANCOM a dezvoltat o aplicatie de tip widget, accesibila aici. Aplicatia a fost actualizata cu tariful de 3,5 Euro/GB, valabil incepand cu data de 1 ianuarie 2020. Aplicatia ofera rezultate relevante pentru toti utilizatorii de planuri tarifare cu acces la roaming, cu exceptia celor ai RCS&RDS S.A., operator autorizat sa aplice suprataxe de roaming de la prima unitate de consum.

10:30
vineri, 10 ianuarie 2020

Taguri

Autor
S.M
  • Un targ cu preparate mediteraneene si ateliere de creatie pentru copii, la Iulius Mall Suceava
  • 551 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, in judetul Suceava
  • Doua masini si un camion s-au ciocnit la Rosiori
  • 1 Octombrie- Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Campania ”Flori pentru inimi”
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere