Crucea Roșie Română amplifică campania “Apel umanitar pentru Albania”

Crucea Roșie Română amplifică campania “Apel umanitar pentru Albania”

poza
Crucea Roșie Română amplifică campania “Apel umanitar pentru Albania”

Crucea Roșie Română amplifică campania „Apel umanitar pentru Albania”. Începând din 6 decembrie a.c. se pot face donații de 2 euro prin SMS la numărul 8826 în toate rețelele de telefonie mobilă.În data de 26 noiembrie a.c. un cutremur devastator cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în Albania la 30 km vest de Tirana.
· 51 de persoane au fost ucise de cutremur

· 10 persoane sunt în continuare date dispărute

· 750 de persoane sunt rănite

· 4 000 de persoane sunt strămutate

· 100 000 de persoane sunt afectate direct și au nevoie de asistență umanitară.

· peste 300 de case sunt distruse total

· 8 000 de case sunt afectate

· infrastructura a suferit daune severe în localitățile Thumane și DurresSocietatea Națională de Cruce Roșie din Albania în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de primă necesitate către populația afectată. Acțiunile Crucii Roșii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, pături, sprijin alimentar, servicii de asistență psihosocială precum și prim ajutor de bază și adăpost.Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Crucea Rosie Română sprijină acțiunile Crucii Roșii din Albania cu o donație de 3 000 de euro. Fondurile provin din fondul de urgență al Societății Naționale de Cruce Roșie din România.“Mulți oameni și-au pierdut casele și persoanele dragi. Mii de persoane afectate vor avea nevoie de sprijin continuu pentru a reveni la o viață normală. Pentru a amplifica acest sprijin umanitar, apelăm la rândul nostru la populația din România să doneze.”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.Începând de astăzi, 6 decembrie 2019, este disponibil numărul de SMS 8826, prin care se pot face donații de 2 euro în toate rețelele de telefonie mobilă. Sunt disponibile și donațiile online pe site-ul www.crucearosie.ro sau donații în conturile special deschise la BRD-Agenția Piața Romană:

RO31BRDE410SV21981334100 LEI

RO62BRDE410SV21981684100 EURToate fondurile colectate vor fi direcționate către Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania și vor fi utilizate pentru susținerea ajutorului de primă necesitate dar și pentru susținerea pe termen mediu și lung a familiilor rămase fără locuință.

08:50
marti, 10 decembrie 2019

Taguri

Autor
S.M
  • 551 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, in judetul Suceava
  • Doua masini si un camion s-au ciocnit la Rosiori
  • 1 Octombrie- Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Campania ”Flori pentru inimi”
  • O femeie si un copil au ajuns la spital in urma unui accident petrecut in fata Primariei Suceava
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere