De Ziua Internațională a Studentului, protest în campusul universitar

Asociația Studenților din Universitatea Suceava(ASUS) vă aduce la cunoștință că pe 17 noiembrie 2011, la ora 12, în fața cantinei Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, se va demara o acțiune de protest pașnică sub forma unui flash mob format din studenți. Aceștia vor fi așezați sub forma a două litere „S”, reprezentând Statutul Studentului, și vor fi legați la gură. Acest lucru semnifică lipsa de considerație a Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului față de  vocea studenților care cer adoptarea Statutului Studentului.

Este de menționat că Statutul Studentului a fost trimis Ministerului Educației, Cercetării, Sportului și Tineretului, în luna iunie a acestui an, de către Alianța Națională a Organizațiilor Studențești  din România(ANOSR). Având în vedere că Ministrul Educației a promis să adopte acest document, au trecut aproape 5 luni de când nu s-a realizat absolut nimic în această privință, deși acestuia i-a fost amintită importanța adoptării în timpul cel mai apropiat.

În aceste condiții studenții din toată țara sărbătoresc Ziua Internațională a Studentului protestând. Asociația Studenților invită mâine, 17 noiembrie 2011, la ora 12, în fața cantinei Universității , studenții pentru a-și manifesta nemulțumirea privind neadoptarea statutului necesar.
Pentru mai multe detalii privind protestul la nivel național se găsește în mail un atașament cu comunicatul de presă al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România.

21:33
miercuri, 16 noiembrie 2011

Taguri

Autor
Andrei Jităreanu
Gazduit de Administrare Servere