Evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava

Vineri, 20 ianuarie a.c, la sediul Palatului Administrativ Suceava, s-a desfăşurat Evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava în anul 2017, eveniment la care au participat doamna Mirela-Elena Adomnicăi - prefect al județului Suceava, domnul Marin Gheorghe Niță - vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, col. Radu Gabriel Todoran - director al Direcției Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ cu care inspectoratul colaborează și cadre ale unităţii.

În cadrul activităţii de evaluare, inspectorul şef al I.J.J. Suceava, locotenent colonel Marian Mihai Lungu, a prezentat activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute în anul în curs, precum şi aspecte privind neajunsurile şi problemele cu care s-a confruntat inspectoratul.
*
Pe linia misiunilor de ordine şi siguranţă publică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a planificat, organizat şi executat un număr de 32.178 de misiuni de ordine publică.
Jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică la 643 de manifestări (40 manifestări de protest, 294 manifestări cultural – artistice, religioase sau cu caracter promoţional, 161 manifestări sportive, 3 vizite oficiale, 83 acțiuni executate premergător și pe timpul procesului electoral și 62 de misiuni de asigurare a ordinii publice în zona centrelor de evaluare și de protecție a transportului lucrărilor de examen).

În scopul diminuării fenomenului infracţional şi contravenţional în mediul stradal şi creşterii siguranţei cetăţeanului în spaţiul public, în perioada analizată au fost executate 14.330 misiuni de menţinere a ordinii publice în mediul urban și rural, atât prin patrule de jandarmi, cât și prin patrule mixte.
In baza planurilor de cooperare existente, jandarmii au participat la un număr de 5.211 de misiuni în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, incluzând şi patrule mixte polițist-jandarm din cadrul misiunii de menținere a ordinii publice și un număr de 369 de acţiuni în colaborare cu instituţii precum parchetele de pe lângă instanţele judecătoreşti, organele administraţiei publice locale, Centrul Militar Judeţean Suceava, Direcţia Silvică, Garda Forestieră, structurile Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, executori judecătoreşti etc.
În anul 2017 au fost constatate 226 de infracţiuni, fiind depistați 237 autori, din care 18 minori. Din totalul infracțiunilor constatate, se evidențiază un număr de 29 de infracţiuni vizând deţinerea şi consumul de droguri de risc şi mare risc, 21 de infracţiuni de braconaj și 42 infracţiuni de contrabandă.

16:33
joi, 09 ianuarie 2020luni, 22 ianuarie 2018

Taguri

Autor
S.M
  • Un targ cu preparate mediteraneene si ateliere de creatie pentru copii, la Iulius Mall Suceava
  • 551 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, in judetul Suceava
  • Doua masini si un camion s-au ciocnit la Rosiori
  • 1 Octombrie- Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Campania ”Flori pentru inimi”
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere