La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 3 persoane diagnosticate cu Covid – 19

Astăzi, 30.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3794 de persoane declarate vindecate.

poza
La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 3 persoane diagnosticate cu Covid – 19

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 3 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 5 persoane declarate vindecate.
Din totalul celor 547 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 128 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 106 pacienți sunt în zona tampon și 313 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 128 pacienți diagnosticați Covid- 19, 88 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 35 forme ușoare, iar 5 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care unul este ventilat mecanic.
La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 63 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 10 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.
Numărul total de persoane testate până în prezent este de 32735 persoane. În ultimele 24 de ore au fost testate 404 de persoane din care au fost confirmate pozitiv Covid- 19 un număr de 42 de persoane.
Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 41 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 31 au câte un caz în evoluție, 29 au sub cinci cazuri în evoluție, 8 au sub zece cazuri în evoluție, iar 5 au peste zece cazuri în evoluție.
Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.
Ținând cont că în ultimele 48 de ore s-a înregistrat un trend ascendent al cazurilor noi de infecție cu SARS- CoV- 2, prefectul județului Suceava a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență într-o ședință extraordinară în data de 31.07.2020. Scopul ședinței este de a se prezenta din partea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Suceava situația epidemiologică actualizată înregistrată la nivelul județului Suceava și analiza eventualelor noi măsuri avute în vedere pentru prevenirea și combaterea răspândirii Covid- 19.
De asemenea, în cadrul ședinței va fi realizată o informare din partea reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava cu privire la gradul de ocupare a locurilor disponibile pentru bolnavii Covid-19, echipamentele de intervenție și protecție disponibile și necesare.
Prefectul județului Suceava mulțumește celor care au înțeles să respecte cu strictețe normele de distanțare fizică și igienă, și face un apel către toți cetățenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă precum și recomandările specialiștilor epidemiologi. Este important să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus, pentru a nu fi în situația de a impune noi restricții suplimentare la nivelul unor localități din județ.

10:30
luni, 03 august 2020joi, 30 iulie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere