Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor fi purtate într-un pelerinaj în localități din județul Suceava

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat, luni, că moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor fi purtate în perioada următoare într-un pelerinaj prin mai multe comunități de pe raza județului Suceava .

poza
Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor fi purtate într-un pelerinaj în localități din județul Suceava

Aceste informații au fost transmise de PS Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților Suceava, pe site-ul Arhiepiscopiei.

„Anul acesta va fi ținut cu siguranță minte de către toți. A fost un an greu, și încă nu este gata. Pandemia a secerat viețile celor dragi nouă, ne-a schimbat modul de a relaționa, ne-a făcut mai triști, mai singuri, mai îngrijorați. Cei care credem în Dumnezeu, în El ne punem nădejdea. Și Îi cerem să ne ierte, să ne apere și să ridice această molimă. Știm, o va face după ce vom fi învățat lecția ce o însoțește! Și pentru că nu avem totdeauna îndrăzneală înaintea Lui, apelăm la sfinți. Pe ei îi simțim mai aproape, ca cei ce au fost oameni ca și noi. Unul dintre ei este și Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou, ocrotitorul urbei Sucevei și al întregii eparhii”, spune PS Damaschin Dorneanul.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților amintește că la începutul acestei pandemii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen, moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost purtate, în duh de rugăciune, pe străzile Sucevei și în curtea Spitalului Județean.„Zilele acestea, ele vor fi purtate cu cinste și cu rugăciune prin mai multe comunități din cuprinsul eparhiei, pentru ca prezența lor să aducă, iarăși, credința că nu suntem singuri și că sfinții ne ocrotesc și se roagă lui Dumnezeu pentru noi. Nu va fi un pelerinaj așa cum sunteți obișnuiți. Nu vor fi oameni care să poarte pe umerii lor moaștele Sfântului Ioan, așa cum obișnuim în fiecare an la 24 iunie. Dar, dacă acum, ele vor fi duse cu ajutorul unui automobil, cei care vă veți întâlni cu Sfântul să vă opriți preț de câteva secunde și, rostind o rugăciune pentru dumneavoastră, pentru cei dragi și pentru cei bolnavi, să considerați că îl purtați pe brațele inimii pe Sfântul nostru drag, Ioan Mucenicul, ocrotitorul Sucevei!”, se mai arată în comunicat.11:37
luni, 23 noiembrie 2020

Taguri

Autor
S.M
  • Peste 10.300 de suceveni au fost vaccinați împotriva COVID-19
  • În județul Suceava sunt în evoluție 1.460 de cazuri de Covid-19
  • Două femei au fost rănite după ce mașina s-a răsturnat pe câmp
  • Rata de infectare în municipiul Suceava apropie de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere