Regiunea Nord-Est, în atenţia Fondului Social European

Marţi, 7 septembrie a.c., începînd cu ora 11.00, Asociaţia Inter Concordia organizează la Hotelul Imperium din Suceava, evenimentul de promovare a parteneriatelor în regiunea de dezvoltare Nord-Est, în cadrul proiectului Dezvoltare economică durabilă prin creşterea calităţii resurselor umane din mediul rural, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013. 

poza
Regiunea Nord-Est, în atenţia Fondului Social European

Intîlnirea face parte din seria evenimentelor de promovare a parteneriatelor locale şi regionale ca instrumente de dezvoltare a resurselor umane şi a antreprenoriatului în mediul rural şi reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Vaslui, ai Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ai asociaţiilor patronale, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ şi Industrie, primari ai satelor şi comunelor din regiunea Nord-Est precum şi reprezentanţi ai societăţii civile şi jurnalişti. 

 

În cadrul acestei întîlniri, echipa de management a proiectului va oferi informaţii detaliate cu privire la activităţile proiectului şi la implicarea şi avantajele parteneriatelor la nivel regional. Evenimentul facilitează, de asemenea, discuţiile interactive între participanţi cu privire la dezvoltarea afacerilor în mediul rural în regiunea Nord-Est. 

 

Evenimentul se va încheia cu un protocol de semnare a acordului de parteneriat regional din cadrul proiectului Dezvoltare economică durabilă prin creşterea calităţii resurselor umane din mediul rural de către reprezentanţii instituţiilor şi ai organizaţiilor care şi-au exprimat acceptul de a deveni parteneri. 

 

Proiectul, implementat de Asociaţia Interconcordia în parteneriat cu Asociaţia Pakiv Romînia, Asociaţia Europa pentru Dezvoltare Umană, compania SC Competitive in Business&Consulting S.R.L şi Asociaţia Gestion, Orientacion Y Formacion S.L., se desfăşoară pe o perioadă de doi ani şi jumătate în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est şi Centru şi este destinat persoanelor din mediul rural - antreprenori, şomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă precum şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. 

 

Bugetul proiectului este de aproximativ 4 milioane de euro, iar banii vor fi folosiţi pentru activităţi de formare profesională, consiliere şi asistenţă pentru persoane din mediul rural care demarează afaceri sau activităţi independente în domenii non agricole. 

 

Astfel, 700 de persoane din mediul rural - 250 de manageri, 200 de şomeri, 150 de persoane aflate în căutarea unui loc muncă şi 100 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă - vor beneficia de un program de consiliere, orientare şi îndrumare. De asemenea, 120 de persoane vor fi sprijinite în infiinţarea şi dezvoltarea propriei afaceri.  10:28
luni, 06 septembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • Asociația Institutul Bucovina și partenerii locali dezbat necesitatea schimbărilor în domeniul uceniciei
  • 24 de persoane, dintre care 19 copii, au fost implicate intr-un accident la Arbore
  • APAH-RO: ”Testarea și accesul la tratament în cazul hepatitelor virale au fost puternic afectate de pandemia COVID-19”
  • In ultimele 24 de ore au fost confirmate 78 noi infecții cu SARS-CoV-2 in judet
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere