Siretean rănit de un tânăr cu un pistol cu gloanţe de cauciuc

La 11.02.2011, ora 17.05, agenţii Postului de Poliţie Dumbrăveni au fost sesizaţi de către N. Corneliu de 42 ani din oraşul Siret, despre o altercaţie în trafic cu J. Mihai de 23 ani din municipiul Botoşani, care a folosit împotriva sa un pistol cu bile de cauciuc trăgând două focuri.

După producerea altercaţiei şi apelarea la S.N.U.A.U. 112, J. Mihai a părăsit locul faptei deplasându-se cu autoturismul spre municipiul Botoşani. A fost dat în consemn la Poliţia municipiului Botoşani, fiind identificat şi oprit în trafic în localitatea Hudum, la intrarea în mun. Botoşani. Ulterior a fost preluat de agenţii Postului de Poliţie Dumbrăveni şi condus la sediul postului în vederea efectuării cercetărilor.

Din primele verificări a rezultat faptul că J. Mihai se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Dumbrăveni, iar în jurul orei 16.55, a fost depăşit şi oprit forţat în trafic de către N. Corneliu, care i-a blocat faţa şi a frânat brusc. N. Corneliu a introdus treapta de viteză pentru mersul înapoi, şi în acest fel a lovit cu cârligul de tractare, masca autoturismului pe care a avariat-o uşor.

Din declaraţiile celor doi a reieşit că N. Corneliu, i-a vândut anterior lui J. Mihai, autoturismul pe care acesta îl conducea şi pentru care îi mai rămăsese dator cu o sumă de bani, fapt pentru care l-a oprit în trafic, cei doi coborând din autoturisme şi având unele discuţii contradictorii.

În acel moment J. Mihai simţindu-se ameninţat a scos un pistol cu gloanţe de cauciuc, pe care îl deţine legal şi a tras un foc în aer, iar cel de-al doilea în direcţia lui N. Corneliu, rănindu-l uşor în partea superioară a braţului stâng, victima fiind condusă imediat la Spitalul comunal Dumbrăveni, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fără a fi necesară spitalizarea acestuia. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest pentru a se verifica dacă au consumat băuturi alcoolice, rezultatul fiind negativ.

Atât J. Mihai cât şi N. Corneliu, au declarat că nu doresc să formuleze plângeri penale unul împotriva celuilalt. Cu ocazia cercetărilor s-a procedat la ridicarea pe bază de dovadă de la J. Mihai, a pistolului şi muniţiei aferente, (10 cartuşe cal. 10, cu glonţ de cauciuc ), în vederea expertizării în condiţii de laborator.

În cauză s-a întocmit dosarul penal faţă de J. Mihai, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz nelegal de arme neletale.

00:17
luni, 14 februarie 2011

Taguri

IPJ, din judet, pistol, rafuiala

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere