Tabără pentru copiii familiilor afectate de inundaţii din Tămăşeni

Având în vedere situaţia dramatică din unele zone din Moldova, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au făcut demersuri pentru organizarea unor tabere pentru copiii proveniţi din familiile grav afectate de inundaţii. În acest scop, dintre unităţile Jandarmeriei Române care vor găzdui copii au fost selectate: Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Jandarmi Montan Sinaia, Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Jandarmi Tăşnad şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.

În perioada 2-10 august 2010 jandarmii din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni organizează o tabără pentru 49 de copii din Tămăşeni, judeţul Neamţ, comuna afectată de inundaţiile din ultima perioadă.

Prin această inţiativă încercăm să fim alături de cei afectaţi de inundaţii, să îi protejăm pe cei mici de greutăţile care s-au abătut peste familiile lor şi să prevenim posibile traume psihice şi emoţionale care i-ar putea afecta.

Cei 49 de copii vor sosi în şcoala noastră luni, 2 august. Elevii au vârste cuprinse între 7 şi 15 ani, provin de la Şcoala cu clasele I-VIII Tămăşeni şi Şcoala de Arte şi Meserii din Adjudeni, comuna Tămăşeni şi sunt însoţiţi de trei profesori îndrumători.

Jandarmii fălticeneni au pregătit copiilor un program variat care cuprinde vizite la instituţiile din municipiul Fălticeni, muzee, mănăstiri, spectacole de teatru, jocuri de tabără.

Aceasta este a doua tabără organizată de şcoala noastră pentru copii proveniţi din familiile afectate de inundaţii. În 2008, 14 copii din comuna Bistra, judeţul Maramureş au fost invitaţi să petreacă o săptămână în unitate, pe atunci Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Fălticeni.


16:24
joi, 29 iulie 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • Asociația Institutul Bucovina și partenerii locali dezbat necesitatea schimbărilor în domeniul uceniciei
  • 24 de persoane, dintre care 19 copii, au fost implicate intr-un accident la Arbore
  • APAH-RO: ”Testarea și accesul la tratament în cazul hepatitelor virale au fost puternic afectate de pandemia COVID-19”
  • In ultimele 24 de ore au fost confirmate 78 noi infecții cu SARS-CoV-2 in judet
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere