Târg de Crăciun cu produse realizate de persoane cu dizabilităţi

Sucevenii sunt aşteptaţi pe 24 decembrie 2010, între orele 10-16, la standurile amenajate în magazinul bauMax din Suceava, în cadrul Târgului de Crăciun cu produse realizate de persoane cu dizabilităţi.

poza
Târg de Crăciun cu produse realizate de persoane cu dizabilităţi

AREAS, prin intermediul Clubului "Împreună" este şi pentru ediţia de Crăciun partener în proiectul “Împreună putem reuşi!”, proiect iniţiat de bauMax şi Federaţia Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România ONPHR.

„Scopul acestui proiect este de a încuraja activitatea lucrativă a asociaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi prin punerea la dispoziţia acestora, în mod gratuit, a spaţiilor de desfacere şi prezentare din reţeaua de magazine bauMax. În acelaşi timp, proiectul evidenţiază capacităţile extraordinare ale persoanelor cu dizabilităţi şi contribuie la înlăturarea barierele sociale”, a declarat Alina Stredie, PR Manager al Asociaţiei Regionale de Educare a Adulţilor Suceava.

La proiect participă 13 asociaţii selecţionate de către Federaţia ONPHR, din toate oraşele în care se află magazine bauMax. Asociaţiile partenere din cadrul proiectului expun şi oferă spre vânzare produse confecţionate de către persoane cu dizabilităţi. Printre cele 13 asociaţii selectate se află şi AREAS, prin intermediul Clubului „Împreună”.

Clubul de zi „Împreună” a luat fiinţă în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din Austria prin Programul „Pro mente Goes Eastern Europe” si derulat in perioada octombrie 2005 – martie 2008. Cele mai importante rezultate ale proiectului sunt vizibile şi astăzi, prin dezvoltarea de servicii în cadrul Clubului „Împreună”, centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi psihiatrice, în parteneriat cu DGASPC Suceava.

Principalele servicii oferite de Clubul „Împreuna” pentru beneficiarii săi: dezvoltare de abilităţi civice şi de comunicare, organizare de ateliere creativ-ocupaţionale, instruire în utilizarea PC-ului şi comunicare într-o limbă străină,consiliere psihologică, juridică şi socială, profesională, formare şi mediere pe piaţa muncii, organizare de seminarii si campanii tematice.

13:37
marti, 14 decembrie 2010

Taguri

AREAS, Craciun, dizabilitati, targ

Autor
Bogdan Popescu
  • Asociația Institutul Bucovina și partenerii locali dezbat necesitatea schimbărilor în domeniul uceniciei
  • 24 de persoane, dintre care 19 copii, au fost implicate intr-un accident la Arbore
  • APAH-RO: ”Testarea și accesul la tratament în cazul hepatitelor virale au fost puternic afectate de pandemia COVID-19”
  • In ultimele 24 de ore au fost confirmate 78 noi infecții cu SARS-CoV-2 in judet
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere