Ţigări în valoare de peste 115.500 lei, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, aproximativ 10.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 115.500 lei. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale.

poza
Ţigări în valoare de peste 115.500 lei, confiscate la frontiera de nord
Ieri, 13 octombrie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 09.20, un echipaj a observat trei persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre localitatea Sadău, comuna Brodina.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit spre Ucraina.

În vederea reținerii persoanelor, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

În zona respectivă poliţiştii de frontieră au descoperit trei colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.490 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 52.533 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Tot, ieri, 13 octombrie a.c., în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Lupcina, jud. Suceava, două persoane care se deplasau către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Lucrătorii noştri au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, însă aceştia au abandonat coletele și au fugit spre localitatea Lupcina.

Pe timpul acţiunii de reţiere a persoanelor, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă contrabandiştii nu s-au oprit şi s-au dispersat în localitate.

În urma cercetării zonei poliţiştii de frontieră au descoperit şase colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.390 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 63.063 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum şi pentru identificarea persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

În ambele cazuri, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre producerea evenimentului de frontieră, în vederea cercetării în comun a cazurilor.

12:50
miercuri, 14 octombrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere