USV continuă implementarea proiectului Mommypreneurs

În plină pandemie de COVID-19, 50 de mămici au reușit să finalizeze cursurile de Antreprenoriat și au pregătit planuri de afaceri competitive, a căror calitate a fost confirmată de către echipa de profesioniști de la USV. Alte 32 de beneficiare au absolvit cursurile de Competențe Digitale, ceea ce înseamnă că au învățat să creeze magazine online și site-uri.

poza
USV continuă implementarea proiectului Mommypreneurs

Performanța mămicilor este cu atât mai remarcabilă cu cât ele au început cursurile fizic, în campus, dar au fost nevoite să le urmeze apoi în spațiul virtual. Activitățile de instruire au continuat fără probleme datorită experienței lectorilor și adaptării perfecte la noul context.

Toate absolventele au primit diplome și au fost incluse într-o bază de date a USV, pentru a beneficia de alte oportunități de instruire și participare la proiecte care susțin comunitatea locală.

Cursurile din proiectul Mommypreneurs sunt gratuite și se adresează, în principal, femeilor cu vârsta maximă de 29 de ani, care se află în concediu de maternitate sau care au terminat concediul, dar nu au un loc de muncă.

Mamele care aleg cursurile de instruire antreprenorială vor dobândi abilități și cunoștințe de bază (juridice, financiare, de marketing, operațiuni, rețea) necesare dezvoltării ideilor de afaceri, lansării de startup-uri și comercializării produselor / serviciilor.

Cursurile de IT se axează preponderent pe comerț electronic și web design. Subiectele care urmează să fie predate vor dezvolta cele mai solicitate abilități digitale pe piață în acest moment, la un nivel care NU necesită o experiență anterioară extinsă în domeniul IT.

Cursurile sunt susținute de lectori, angajați ai USV, afiliați la Facultatea de Inginerie Electrică şi Știința Calculatoarelor şi la Facultatea de Științe Economice şi Administrație Publică, toți cu experiență în predare și colaborare cu adulții.

Înscrierile continuă și se fac prin completarea unui formular pe site-ul proiectului https://mommypreneurs.eu/

Acest proiect este finanțat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene.
Proiectul a început în ianuarie 2019 şi va fi implementat timp de 24 de luni, de către opt parteneri din șapte state europene: Cipru, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România şi Spania. Perioada de implementare a fost prelungita cu 3 luni, pentru a compensa decalajele apărute din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Mai multe informații puteți afla accesând pagina de Facebook a proiectului: Mommypreneurs România.


09:55
marti, 27 octombrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere