Berceanu a inspectat lucrarile de refacere a podului de la Marginea

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a inspectat, joi, lucrarile de refacere a podului de la Marginea, care a fost distrus in urma inundatiilor din vara anului trecut.

Berceanu a vizitat santierul podului reconstruit in comuna Marginea, care a fost dat in folosinta, dar unde se continua lucrarile de aparari de maluri. Localnicii l-au avertizat pe ministru ca, desi podul este functional, exista riscul ca la alte inundatii sa fie din nou afectat daca nu se efectueaza lucrari in amonte pe albia raului Sucevita, unde sunt amenintati peste trei mii de oameni si o mie de case din localitatea Satu Nou, arondata comunei Marginea.

Totodata, locuitorii comunei Marginea i-au explicat ministrului ca trebuie efectuate lucrari la vechiul canal al raului, acesta apreciind ca situatia din zona "nu este in regula" pentru ca s-au construit case in zona inundabila.

Berceanu a spus ca nu doreste sa intre in amanunte privind modul in care au fost realizate respectivele constructii, mentionand insa ca vor fi gasite solutii la problema prezentata de localnici. Directia Apelor Bacau a eliberat un aviz pentru construirea podului de la Marginea, ce prevede, printre altele, ca la punerea in functiune a podului trebuie redeschisa si albia veche a raului Sucevita, dar, potrivit autoritatilor sucevene, redeschiderea naturala a albiei nu este posibila din cauza ca, in anul 2001, primaria comunei Marginea a eliberat 63 de autorizatii de constructii pentru case, scoli si firme in albia inchisa a raului. Podul reconstruit poate prelua, potrivit specialistilor, un debit de 260 de mc/s, in timp ce la inundatiile din 2008 debitul inregistrat a fost de 334 mc/s.

Prefectul de Suceava, Arcadie Sorin Popescu, a cerut Directiei Apelor Bacau, in urma cu doua luni, sa prezinte o solutie tehnica pentru redeschiderea albiei vechi a raului Sucevita si costul aproximativ al lucrarilor de proiect si executie a constructiei. In comuna Marginea, localnicii au construit, la inceputul lunii februarie, un pod din lemn, nemultumiti ca din luna iulie 2008, cand podul de pe drumul national ce traverseaza comuna a fost distrus de inundatii, nu s-au inceput lucrarile de refacere a acestuia, iar circulatia in zona a fost deviata pe rute ocolitoare, pe trasee comunale, pietruite, care nu au mai fost intretinute. Podul din lemn a fost indepartat, tot de localnici, dupa ce au inceput lucrarile la podul distrus.

18:12
joi, 04 iunie 2009

Taguri

Berceanu, Marginea, Radauti, inspectie

Autor
Ioan Marin
  • Bugetul pentru salubrizare este mai mic decat anul trecut
  • Iulian Cimpoesu va fi noul prefect al judetului Suceava
  • Sucevenii sunt indemnati sa foloseasca site-ul primariei pentru petitii sau taxe
  • Cele o mie de tablete au ajuns la Suceava
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere