Primarii decid daca opteaza pentru operator unic de colectare selectiva

Primariile sucevene vor decide, pana la sfarsitul acestei luni, daca pentru colectarea deseurilor opteaza pentru un operator unic sau raman cu serviciile actualilor prestatori, informeaza Agerpes.


Vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, Daniel Cadariu, a declarat, marti, ca, in cazul in care vor opta pentru mentinerea actualelor contracte de operare, vor trebui sa suporte cheltuielile pentru infiintarea punctelor de colectare a gunoiului prevazute in master-planul privind managementul integrat al deseurilor, care sta la baza obtinerii de fonduri structurale pentru construirea celor doua gropi ecologice de la Moara si Pojorata.

Potrivit lui Cadariu, se impune asumarea acestor costuri, deoarece, intr-o astfel de situatie, aceste cheltuieli nu sunt eligibile pe finantarea din fonduri structurale. Vicepresedintele CJ Suceava a transmis aceste informatii in cadrul intalnirii cu reprezentantii a 42 de primarii care se afla in zona in care va fi construita prima groapa ecologica, cea de la Moara.

"Ramane ca deciziile asumate de fiecare localitate in parte sa fie confirmate prin adrese oficiale, iar Consiliul Judetean sa le aduca la cunostinta consultantului pentru ca acesta sa-si poata respecta termenul de predare a studiului de fezabilitate de la finele acestei luni", a spus Cadariu. Sistemul de colectare a deseurilor are cinci faze, respectiv colectarea in fiecare localitate, operarea statiei de transfer, transportul de la statia de transfer la gropile ecologice, operarea gropilor ecologice si operarea statiei de sortare de la Moara. Gropile ecologice de la Moara si Pojorata vor fi finantate prin Programul Operational Sectorial - Mediu, axa 2.

12:57
marti, 02 iunie 2009

Taguri

Vasile Ilie, depozite, deseuri , primari

Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere