Sucevenii vor plăti mai mult pentru energia termică de la 1 ianuarie 2020

Cu voturile PNL și Pmp sucevenii vor plăti mai mult energia termică de la 1 ianuarie 2020.

poza
Sucevenii vor plăti mai mult pentru energia termică de la 1 ianuarie 2020

Veste proasta pentru suceveni: incepand cu 1 ianuarie 2020, acestia vor plati mai mult pentru energia termica.

Consilierii locali suceveni au fost chemati luni, 30 decembrie 2019, în ajun de An Nou, într-o ședință extraordinară , pentru a aproba o creștere a prețului cu 15% a energiei termice livrată populației, insituțiilor publice și agenților economici din municipiul Suceava.
Motivat de faptul că a crescut inflația precum și prețul la energia electrică, firma Thermonet SRL, solicită încă o mărire de preț de la 180 RON/Gcal – la 207 RON fără TVA).

"Consilierii locali ALDE Suceava, consideră această solicitare inacceptabilă și intolerabilă, deoarece această firmă nu și-a respectat obligațiile contractuale față de municipalitate investind foarte puțin sau deloc în rețeaua de transport și distribuție a energiei termice pierderile raportate chiar de ei fiind de 32,71%. Cu alte cuvinte, 32,71% din banii plătiți de suceveni pentru căldură se duc direct în pământ.
Motivația că, prin mărirea subvenției, prețul local la energia termică facturată populației, va rămâne neschimbat, este una neîntemeiată doarece banii acordați din subvenții provin tot din taxele și impozitele luate din buzunarul sucevenilor.
Prin urmare, consilierii locali ALDE din CL Suceava vor VOTA ÎMPOTRIVA acestui proiect de hotărâre sau vor părăsi sala de ședință în semn de protest față de încă un bir pus pe spatele și buzunarele sucevenilor", a transmis Președintele Organizației Județene ALDE Suceava, Ovidiu Milici.


08:41
luni, 30 decembrie 2019

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere