Muzeul Bucovinei marchează Ziua Culturii Nationale

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale , miercuri, 15 ianuarie 2020, Muzeul Bucovinei marchează această zi cu un program de manifestări culturale:

poza
Muzeul Bucovinei marchează Ziua Culturii Nationale
Ora 1200 Muzeul de Istorie, Sala de Evenimente– lansare film documentar „Bukovina – Ţara Oamenilor Fagi, ţara iubirii adevărate”, regia: Florin Kivorkian, o producție Arka Film în co-producție cu TVR; durata: 78 minute.

Ora 1800 Palatul Administrativ – proiecție imagine Mihai Eminescu

Ora 1900 Muzeul de Istorie, Sala de Evenimente – teatru: Să nu ne răzbunați, regia și scenografia: Silvia Răileanu și Mirela Nistor (piesă dublu premiată), co-producție Teatrul pentru copii și tineret „Vasilache” și teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani


“Sa nu ne răzbunați” este o poveste despre izbândă. Este despre o pagină dureroasă din istoria țării, pierderea Basarabiei către Rusia. Este o piesă despre întoarcerea la credință, suferință, evoluție și fericire. “Să nu ne răzbunați” spune povestea Margaretei Spânu-Cemartan și nu doar a ei, a miilor de români deportați în Siberia la munca forțată. Cei mai mulți, nu s-au mai întors acasă niciodată.
Și cu ajutorul monahului Moise, care a avut răbdarea să culeagă aceste mărturii ale deportaților în Siberia, s-a născut aceasta piesa de teatru.

14:24
joi, 09 ianuarie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere