Vineri va avea loc vernisajul expoziţiei Din casa Domnului: statui de lemn din colecţiile Muzeului Est-Slovac din Košice.

Muzeul Bucovinei Suceava şi Muzeul Est-Slovac Košice vă invită vineri, 13 decembrie 2019, la ora 12, la Muzeul de Istorie, la vernisajul expoziţiei Din casa Domnului: statui de lemn din colecţiile Muzeului Est-Slovac din Košice.

poza
Vineri va avea loc vernisajul expoziţiei Din casa Domnului: statui de lemn din colecţiile Muzeului Est-Slovac din Košice.
Evenimentul se află sub patronajul Excelenţei Sale Domnul Karol Mistrík, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Slovace în România, care, alături de Robert Pollak – directorul Muzeului Est-Slovac Košice, František Gutek-directorul Muzeului Šarišske, Bardejov, Slovacia și Tibor Rémiás-directorul Muzeului Josa Andras, Nyiregyhaza, Ungaria vor fi prezenți la deschiderea expoziției.
Organizatorii sunt recunoscători domnului director interimar Peter Szolyák de la Muzeul Herman Otto din Miskolc, Ungaria și domnului Abel Kónya, director al Galeriei de Artă Miskolc pentru ajutorul primit în realizarea expoziţiei.
Expoziţia cuprinde un număr de 35 de piese, databile între secolele XIV-XVIII, provenind de la biserici din estul Slovaciei şi aflate în colecţiile muzeului din Košice. Veritabile obiecte de artă, care se disting prin delicateţea execuţiei şi prin valoarea artistică, piesele expuse la Muzeul de Istorie din Suceava au fost admirate de numeroşi vizitatori din Slovacia, Franţa şi Ungaria, unde expoziţia a mai fost prezentă. Dovezi ale activităţii unor meşteri pricepuţi, statuile reprezentând pe Fecioara Maria cu Pruncul Iisus, Apostolii, Sfinţii Cosma şi Damian sau Sfânta Barbara ne amintesc în prag de Crăciun de valorile creştine aşa cum erau ele receptate cu secole în urmă, de devotamentul celor care au executat aceste capodopere şi de veneraţia celor care le-au admirat.
Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 13 decembrie 2019-29 martie 2020.
14:49
marti, 10 decembrie 2019

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere