Eugen Bejinariu :" Ce ar fi dacă n-ar fi fost PSD?"

Va transmitem un comunicat de presa semnat de Eugen Bejinariu, deputat PSD Suceava :

poza
Eugen Bejinariu :" Ce ar fi dacă n-ar fi fost PSD?"

M-au întrebat jurnaliștii din Suceava cum mi se pare imboldul la luptă pe care l-au lansat la parafarea cumetriei lor electorale PNL plus USR: “Viitor fără PSD”? Fascistoid, cum altfel!? Campania electorală este despre oferte administrative, despre programe pentru oameni, despre proiecte aplicabile pentru binele cetățenilor și despre hărnicia îndeajuns de evidentă pentru a fi ales de comunitate. Alegerile nu sunt despre suprimarea opozantilor si despre promisiunea ca vei elimina un partid care la ultimele alegeri generale a luat votul a jumatate din populatie. Doar fascismul iși propunea suprimarea altor partide și ideologii. Tot fascismul a promovat conceptul de “om nou” în politică și societate, întru separarea elitelor și indoctrinarea bolnavă a susținătorilor săi.

Colegilor de la PNL, în majoritate vechi PDL-iști convertiți prin fake politic în urmași ai Brătienilor, le amintesc că până recent au fost într-o alianță foarte prolifică pentru bunăstarea oamenilor cu PSD. Și-ar fi dorit în continuare acea alianță, după cum au continuat să păstreze oameni în functii de atunci peste toate guvernările succedate între timp. Sunt județe în care majoritatea funcțiilor cheie în administrație sunt ocupate de peste un deceniu de PNL-iști. Sunt instituții și autoritați ale statului în care conduc de mai bine de un deceniu oamenii PNL-ului, chiar de dinainte ca PNL să fi stat, mândru, în aceeași alianță cu PSD. De unde atunci această atitudine amnezica? Din excesul de demagogie și tupeu.

Poate că PSD n-a avut la fel de mulți oameni sofisticați la vedere, dar a avut totdeauna mai mulți oameni mai competenți. Poate ca PSD-iștii nu sunt la fel de abili in piruetele retorice, dar PSD-iștii n-au fost niciodata demagogi. Oricât ar fi incercat fariseii de dreapta să stigmatizeze violent PSD-ul ca partid corupt sau lipsit de integritate, dimensiunea corupției din ultimele șase luni, amatorismul și mai ales cinismul unor lideri impiedicați au reamintit electoratului că dreapta românească știe doar meșteșugul vorbelor și ori de cate ori ajunge la putere ne trage cu câtiva ani inapoi.

Stânga a guvernat mai puțin decât dreapta în ultimii 30 de ani de convulsii politice românești, iar două din cele trei decenii de libertate am avut președinte de dreapta. Oricât ar incerca opozanții nostri poitici să falsifice realitatea, oricat de abil ar lansa minciuni, acuzații și incitare la ura, PSD este superior prin rezultatele guvernărilor sale pentru viața oamenilor.

Dacă n-ar fi fost PSD majoritatea populației ar fi rămas cu veniturile la limita săraciei, pensionarii - de care le pasă acum atât de strident medical celor care afișau sloganuri obsecene acum câțiva ani și îi socoteau pe vârstnici o povară- pensionarii așadar ar fi rămas în agonia unor venituri ridcole. Dacă n-ar fi fost PSD și politicile sale, agricultura n-ar fi ajuns să salveze economia și agricultorii n-ar fi avut subvențiile de care doar nouă ne-a pasat. Dacă n-ar fi fost PSD și incăpățânarea sa de a majora substanțial veniturile medicilor români până la nivelul salariilor occidentale, pandemia ne-ar fi găsit și fără doctori, nu doar fără măști. PSD este acela care a desăvârșit prezența noastră în NATO și a făcut posibilă apartenența Romaniei la Uniunea Europeana. Dacă n-ar fi fost PSD ar fi continuat să existe legi strâmbe și ar fi continuat să existe autorități ale statului care să sfideze constituția și să incalce drepturile omului. Dacă n-ar fi fost PSD n-ar fi existat drepturi generoase pentru studenți și scutiri de taxe pentru categorii din elita economiei, n-ar fi existat echilibrul macro-economic pe care l-am pastrat mereu și nici creșterea economică pe care doar partidul nostru a știut să o stimuleze la cifre record. Dacă n-ar fi fost PSD n-ar fi existat toate programele sociale care au adus măcar o bruma de bunăstare categoriilor defavorizate, cele pe care acum le tratați in bătaie de joc. PSD este acela care a alocat, în anul de dinainte de guvernarea strâmba a dreptei, bugete record pentru sanătate și educație. V-ați bătut joc și de ele și de oameni.

Intr-un fel ipocrizia voastră perpetua ne-a prins bine, nouă celor de la PSD, pentru că oamenii au fost mai aspri în a ne evalua, au fost vigilenți și greu-iertători, dar asta ne-a obligat mereu la performanță. Rigoarea electoratului ne-a obligat să fim mai performanți decât voi. Așa se explică faptul ca oamenii ne susțin, ne votează și rămân legați afectiv de proiectele noastre. Abilitatea voastra rerorică și abundența mesajelor veninoase pe care le sponsorizați pe plaformele sociale nu reușesc să ascundă incompetenții PNL-iști care conduc guvernul, autorități sau județe și nici ipocrizia USR-iștilor care iși propun conceptul de tragică amintire “om nou”.

Oamenii străbătuți doar de certitudini vă vor vota pe voi. Cei care iși rezumă lecturile la articole de ziare vă cred, vă susțin necondiționat și vă vor oferi votul lor. Oamenii care cred, ca si voi, că ura, violența și conflictul renasc societatea, va vor alege pe voi. Acestia toți sunt, însă, mai puțini decât oamenii care prețuiesc FAPTE, ADEVĂR, COMPETENTA și care vor vota pentru viitor cu PSD.

Eugen Bejinariu – deputat PSD
11.08.2020


11:24
marti, 11 august 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere