Ioan Stan :"Nu doar declarațiile guvernului PNL demonstrează lipsa de capacitate administrativă a cabinetului Orban, ci și datele economice confirmă haosul acestei guvernări"

Va transmitem un comunicat de presa semnat de Ioan Stan, presedinte PSD Suceava :

poza
Ioan Stan :"Nu doar declarațiile guvernului PNL demonstrează lipsa de capacitate administrativă a cabinetului Orban, ci și datele economice confirmă haosul acestei guvernări"

Degringolada guvernării PNL-iste afectează tot mai mult poporul român. Pe zi ce trece, cabinetul Orban pare tot mai depășit de situație și vedem acest lucru mai cu seamă în declarațiile publice. Astfel, un oficial anunță că vor dubla alocațiile, altul vine și infirmă acest lucru, alt oficial susține că vor mări pensiile din septembrie potrivit legii, altul zice că vor mări numai cu 10% sau 15%. Le atragem atenția că dacă nu respectă legile cu privire la dublarea alocației și a măririi cu 40% a punctului de pensie, PSD va depune moțiune de cenzură scăpând țara de acest „nenorocit” de guvern. Mai mult, aceeași retorică lipsită de consecvență este prezentă și în discursul cu privire la alegerile de pe 27 septembrie, liberalii lăsând să se înțeleagă că și acestea pot fi amânate. Acest lucru ne face să credem fie că pun ceva la cale, sau că știu ceva ce noi nu cunoaștem, sau pur și simplu se tem că vor pierde alegerile și încearcă să prelungească cât mai mult acest deznodământ.
Din păcate nu doar declarațiile guvernului PNL demonstrează lipsa de capacitate administrativă a cabinetului Orban, ci și datele economice confirmă haosul acestei guvernări. Prin urmare, dupa 8 luni de guvernare PNL asistăm la o scădere economică de -9%, avem peste 1 milion de șomeri, iar pensia minimă și punctul de pensie nu au beneficiat de nicio creștere. Asta după ce, pe timpul guvernării PSD, creșterea economică medie a fost de +5.2%, am avut 5,7 milioane angajați, pensia minimă am crescut-o cu 76% iar punctul de pensie l-am mărit cu 45%.
Aceeași abordare lipsită de perspectivă și realism o observăm inclusiv la administrația liberală județeană, unde președintele Consiliului Județean Suceava prezintă ca pe o mare reușită faptul că guvernul PNL a alocat fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații, asta deși nu există guvern postdecembrist care să nu fi dat bani pentru calamități. Este o normalitate și o practică curentă.
Tot ca pe o „extraordinară reușită” ne-a fost prezentată de domnia sa și predarea amplasamentului magistralei de gaz Pojorâta-Vatra Dornei, uitând că dornenii ar fi trebuit să aibă gaz de vreo 15 ani dacă el însuși, în calitate de ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale nu s-ar fi opus traversării conductei de gaz spre stațiunea mai sus amintită.
Și tot ca pe o „mare realizare” ne prezintă dnul Flutur decizia Blue Air de a utiliza serviciile aeroportului din Suceava în perioada 15 august-30 septembrie, cât timp aeroportul din Bacău este închis pentru modernizare. Realizare ar fi fost dacă compania menționată ar fi decis să rămână aici, dar nu va face asta, după cum nici alte companii nu au făcut-o în timpul mandatului domnului Flutur. Cu această ocazie i-am sugera să nu se mai uite după ce zboară, ci mai degrabă ar coborî ochii în pământ să vadă situația drumurilor județene, să se ocupe de ele, mai cu seamă că pentru unele are bani alocați încă din timpul guvernării noastre, drumuri pe care refuză să le facă deoarece localitățile pe care le traversează au la conducere primari PSD.
De altfel, aflându-se în cădere liberă, disperarea sa este evidentă pentru toată lumea, „gurile rele” afirmând că a ajuns să ademenească unii primari promițându-le asfalt, altora că-i scapă de dosare, la alții trimițând diverși intermediari sau chiar chemându-i personal la discuții în vederea schimbării taberei politice. Am spus de la început că asta spun „gurile rele”, dar este lucru știut că nu iese fum fără foc.
Senator, Ioan Stan
09:46
marti, 21 iulie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere