PNL: Marius Zmău critică împrumutul pe care Lungu dorește să-l ia

Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Suceava, Marius Zmău a luat atitudine faţă de intențiile primarului Lungu Ioan de a contracta un nou împrumut pentru municipiul reşedinţă de judeţ. Acesta a declarat următoarele:


“Atât eu, cât și membrii PNL Suceava suntem indignați și profud dezamăgiți de politica finanțărilor din împrumuturi dusă de actualul guvern și se pare din ce în ce mai mult aleasă și de autoritățile locale, inclusiv de primarul Ioan Lungu. Dacă la nivel național viitorul acestei țări a fost amanetat de către guvernrea Băsescu-Udrea-Boc prin mega împrumutul care nu a adus nimic bun în viața românilor de rând, ci doar bunăstare în viața membrilor de partid și a firmelor afiliate acestuia, la nivel local primarul în funcție Ioan Lungu a amanetat la rândul său viitorul de dezvoltare al acestui oraș prin credite colosale și prin creșterea gradului de îndatorare a primăriei, bani care vor trebui plătiți din bugetul local în următorii ani.”
PNL Suceava consideră că noua inițiativă a primarului, aceea de a împrumuta încă 4 milioane de euro (aproximativ 160 miliarde lei, deci cam 50% din bugetul local) este o soluție extrem de riscantă pentru viitorul acestui oraș, care deja în viitorii ani va trebui să plătească anual aproximativ 30% din buget pe rate și dobânzi la împrumurile deja contractate.

Marius Zmău a mai precizat că “sucevenii trebuie să știe că în cei 7 ani de când este primar, Ioan Lungu a avut la dispoziție pe lângă banii bugetului local și extra finanțări din împrumuturi, per total în 7 ani acesta cheltuind echivalentul bugetului pe 10 ani. Mă întreb unde sunt toți acești bani, înce investiții se regăsesc ei??

În 7 ani Suceava nu a devenit un oraș mai curat, un oraș cu străzi de calitate, un oraș cu spații verzi, un oraș pol de dezvoltare economică, ci din contră acesta a devenit unul plin de praf, unul în care gradul e poluare este la cote maxime, unul în care spațiile verzi au devenit rarități, unul în care economia este la pământ și toate astea sub bagheta unui singur om, Ioan Lungu și a unui singur partid PD. Este inacceptabil și în același timp revoltător, cum PD-ul a reușit să prostească populația, mințind-o că va trăi bine, iar odată ajunși la putere să aplice politica amanetului, îndatorând țara peste măsură și cheltuind în numai câțiva ani sume de bani pe care nu ni le permitem.

E ca și cum un român de rând și-ar amaneta casa, iar banii proveniți de acolo i-ar cheltui în numai câteva luni pe diverse lucruri mai puțin prioritare. Cam asta încearcă să facă și primarul Ioan Lungu, să ne amaneteze, el să cheltuie banii pe sisteme de supraveghere Big Brother, pe parcări subterane exorbitate ca și cost, schimbarea stâlpilor de iluminat funcționali și altele, iar noi, sucevenii, să plătim costul acestor demersuri în viitori 15-25 de ani, atunci când cel mai probabil atât domnia sa, cât și PD nu vor fi doar file de istorie neagră a României moderne.”

Biroul de presă al PNL Suceava

14:05
joi, 26 mai 2011

Taguri

, Ion Lungu, Marius Zmau, PNL, imprumut

Autor
Andrei Jităreanu
Gazduit de Administrare Servere