Casa Prieteniei te aşteaptă la un nou film de Oscar

Evenimentul va avea loc pe data de 21 februarie începând cu ora 18.00 în cadrul Casei Prieteniei, situată lângă Muzeul de Științe ale Naturii.

poza
Casa Prieteniei te aşteaptă la un nou film de Oscar

Seria filmelor germane de calitate, un proiect inițiat de Biroul Informațional al Regiunii Schwaben, din cadrul Casei Prieteniei, în colaborare cu Departamentul de Germanistică din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, continuă cu producția cinematografică der Pianist (Pianistul) în regia lui Roman Polanski.

 

Der Pianist (Pianistul) este un film din anul 2002 bazat pe memoriile pianistului W. Szpilman. Această producție cinematografică este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, din cauza originii sale evreieşti este forţat să ducă o viaţă de fugar pe timpul ocupaţiei naziste a Poloniei, pentru a scăpa de deportare. Szpilmann reuşeşte să fugă din ghetoul din Varşovia şi îşi va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele oraşului. Salvarea îi vine de la un ofiţer german, care îl va ajuta să supravieţuiască.

Este o redare autentică și impresionantă a unei realități istorice dureroase, o producție cinematografică de succes, câștigătoare a premiului Oscar în anul 2003 pentru cel mai bun regizor (Roman Polanski), pentru cel mai bun actor (Adrien Brody) și pentru cel mai bun scenariu adaptat (Ronald Harwood).21:33
duminica, 20 februarie 2011
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere