22.300 dolari ascunşi şi nedeclaraţi la intrarea în ţară, ridicați în vederea confiscării în PTF Siret

Echipa comună de control din Punctul de Trecere a Frontierei Siret - județul Suceava, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a ridicat de la un cetățean ucrainean, în vederea confiscării, suma de 22.300 dolari, ascunsă şi nedeclarată la intrarea în România.

poza
22.300 dolari ascunşi şi nedeclaraţi la intrarea în ţară, ridicați în vederea confiscării în PTF Siret
În data de 31.07.2020, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetățean ucrainean, în vârstă de 28 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Ucraina.
Cu ocazia formalităţilor de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit în cabina camionului, într-o pungă disimulată printre haine, suma de 34.100 dolari.
Având în vedere că valuta nu a fost declarată la intrarea în țară, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 22.300 dolari, iar echivalentul a 10.000 euro, reprezentând plafonul vamal permis, i-a fost restituit cetățeanului ucrainean.
Şoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar față de persoana în cauză poliţiştii de frontieră au instituit măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.14:42
duminica, 02 august 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere