Cetăţean moldovean, reţinut pentru abuz de încredere

La data de 12 iunie 2010 Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Suceava a înaintat Curţii de Apel Suceava propunerea de luare a măsurii arestării provizorii de urgenţă a persoanei extrădabile Susarencu Sergiu, cetăţean moldovean, pe baza semnalării transmise prin Centrul de Cooperare Poliţienească - Biroul Naţional Interpol.

poza
Cetăţean moldovean, reţinut pentru abuz de încredere
La data de 30.10.2008, Biroul Naţional Central Interpol Chişinău a dispus urmărirea penală a lui Susarencu Sergiu pentru săvîrşirea infracţiunii de abuz de încredere prevăzută de Codul penal moldovean.

În perioada ianuarie - februarie 2005, persoana extrădabilă, în scopul profitului ilegal şi însuşirii ilegale a proprietăţii private prin abuz de încredere sub pretextul cumpărării unui apartament pentru R. C. în oraşul Chişinău, convingînd-o să transfere bani către Republica Moldova, a primit de la victimă bani în sumă de 8.000 de Euro şi de la rudele acesteia suma de 12.000 de Euro. Astfel, Susarencu a primit bani în sumă totală de 20.000 de Euro şi a dispărut cu banii într-o direcţie necunoscută.

La 15.03.2005, Susarencu Sergiu, în acelaşi scop, sub pretextul transportului către Germania pentru a munci a cetăţenei moldovene J. P., cu vehiculul acestuia model Audi 100, a primit de la aceasta bani în sumă de 2500 de Euro şi a transportat-o doar pînă în Polonia, unde persoana extrădabilă a abandonat-o.

În martie 2006, Susarencu Sergiu, sub pretextul transportării în Germania pentru a munci a cetăţenilor moldoveni T. N. şi T. V., a primit de la aceştia bani în sumă de 5200 de Euro şi i-a transportat doar pînă în Ucraina cu microbuzul, pe ruta Chişinău - Lvov. Aici victimele au fost abandonate de Susarencu Sergiu, după care acesta a dispărut cu banii într-o direcţie necunoscută. Suma totală a banilor, în urma însuşirii ilegale de către Susarencu Sergiu, se ridică la 27.700 de Euro.

În baza prevederilor legale în vigoare, Curtea de Apel Suceava a admis cererea formulată de autoritatea solicitantă Tribunalul din sectorul Rîşcani, mun. Chişinău, Republica Moldova şi a dispus arestarea provizorie a persoanei urmărite Susarencu Sergiu pe o durată de 20 de zile, respectiv de la 12.06.2010 pînă la 01.07.2010, inclusiv.

Următorul termen de judecată a fost fixat pentru data de 30 iunie 2010 pentru a da posibilitatea autorităţii solicitante de a formula cererea de extrădare.

13:35
luni, 14 iunie 2010

Taguri

Curtea de Apel, Republica Moldova, abuz, cetatean, din oras, incredere

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere