Fii responsabil si poarta masca!!!

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea Instituției Prefectului, în perioada 17 – 18.10.2020 polițiștii din cadrul IPJ Suceava, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. vor intensifica acțiunile de control pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă și limitărilor impuse prin Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 44 și nr. 45 din data de 16.10.2020, prin raportare la H.G. nr. 856/2020 și Legea 55/2020.

poza
Fii responsabil si poarta masca!!!


Reamintim că în conformitate cu Hotărârile nr. 44 și nr. 45 ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 16.10.2020, s-au stabilit următoarele măsuri:
Purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise din municipiul Suceava, indiferent de tipul sau natura acestora, începând cu data de 17.10.2020, ora 08:00.
În aplicarea art. 3, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise,în următoarele unități administrativ-teritoriale: orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.
În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.
În aplicarea art. 6, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a se depăși 30% a din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00,în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, comunele Berchișești, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.
În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unitățiîn următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: orașul Siret și comuna Fundu Moldovei.
În aplicarea art. 6, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a se depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6.00-23.00,în următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Suceava: municipiile Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, comunele Berchișești, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei.

În aceste condiții facem un apel la managerii acestor unități economice să se conformeze și să se asigure că se respectă legislația în incinta spațiilor pe care le administrează.

Peste 200 de polițiști în uniformă și în ținută civilă vor fi în teren și vor efectua controale în special la localurile publice care au deschise terase, zonele centrelor comerciale, piețe, târguri dar și gările, autogările și mijloacele de transport în comun.
Astăzi, în prima parte a zilei, polițiștii au acționat la Târgul Auto de la Cumpărătura și la piața de la Vicovu de Sus. De asemnea, au fost efectuate controale în piețele din Siret și Suceava și au fost verificate mijloacele de transport în comun. Doar în ultimele ore, polițiștii au aplicat 159 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 în valoare de 19.000 lei. Totodată, au fost verificate 140 de societăți comerciale cu privire la respectarea legislației Covid19.

Acțiunile se încadrează în măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacetilor Interne, prevenirea infectării cu Covid 19 fiind o prioritate națională ce presupune un mod de acțiune integrat al tuturor instituțiilor și entităților cu atribuții în domeniu dar și un grad crescut de responsabilitate socială.

Acțiunile au în primul rând un rol de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor cu privire la pericolele asociate nerespectării măsurilor de siguranță.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja sănătatea și viața, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19, se recomandă:
• purtarea corectă a măştii de protecţie, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă şi săpun şi/sau dezinfectarea cu soluíi pe bază de alcool;
• spălarea frecventă a mânilor cu apă şi săpun şi folosirea de soluţii dezinfectante pe bază de alcool;
• păstrarea distanţei de cel putin 1,5 metri între persoane;
• curăţarea periodică a suprafeţelor de contact (mânere, mese etc) cu soluţíe dezinfectantă;
• în cazul apariţiei simptomatologiei specifice COVID-19, se va apela numărul unic de urgenţă 112;
• consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.
14:53
sambata, 17 octombrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere