In ultimele 24 de ore au fost internate 17 persoane diagnosticate cu Covid – 19

Astăzi, 16.09.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4836 de persoane declarate vindecate. La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 17 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 44 persoane declarate vindecate.

poza
In ultimele 24 de ore au fost internate 17 persoane diagnosticate cu Covid – 19

Din totalul celor 590 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 191 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 118 pacienți sunt în zona tampon și 281 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 191 pacienți diagnosticați Covid- 19, 103 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 73 forme ușoare, iar 15 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care doi sunt ventilați mecanic.
Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 303 de paturi libere din care 26 pentru pacienți Covid-19, 204 în sectorul Non-Covid și 73 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienți non- Covid și 23 de ventilatoare din care 8 pentru pacienți Covid-19.
La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 74 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.
Numărul total de persoane testate până în prezent este de 49847 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 461 persoane.
La data prezentului comunicat se află în carantină 480 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 192 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 29 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 21 au câte un caz în evoluție, 45 au sub cinci cazuri în evoluție, 7 au sub zece cazuri în evoluție iar 12 au peste zece cazuri în evoluție.
La Spitalul de Psihiatrie Siret, Directia de Sănătate Publica Suceava are în desfășurare o anchetă epidemiologică și efectuează demersurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a focarului epidemiologic. Până în acest moment au fost confirmați pozitivi la virusul SARS COV–2, un numar de 34 de beneficiari și 4 cadre medicale, în decursul zilei de azi urmând a fi retestați restul pacienților și cadrelor medicale. Persoanele infectate vor fi transportate la Spitalul Municipal Rădăuți pentru evaluare și conduită terapeutică după care se va dispune la izolarea acestora intr-un pavilion separat din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret unde vor fi monitorizați zilnic de medicii curanți din unitate.
La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 591 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.
În cursul zilei de 15.09.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 499 persoane. De asemenea, au fost verificate 49 societăți comerciale. Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.
La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.77 la mia de locuitori.
Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.
Prefectul județului Suceava face un nou apel către cetățeni să manifeste o atitudine responsabilă și să respecte cu strictețe măsurile de protecție pentru a reduce riscul răspândirii noului coronavirus.


16:11
miercuri, 16 septembrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere