In ultimele 24 de ore au fost internate 26 persoane diagnosticate cu Covid – 19

Astăzi, 02.09.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4465 de persoane declarate vindecate. La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 26 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 28 persoane declarate vindecate.

poza
In ultimele 24 de ore au fost internate 26 persoane diagnosticate cu Covid – 19

Din totalul celor 535 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 152 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 83 pacienți sunt în zona tampon și 300 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 152 pacienți diagnosticați Covid- 19, 90 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 52 forme ușoare, iar 10 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care doi sunt ventilați mecanic.
Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 353 de paturi libere din care 37 pentru pacienți Covid-19, 193 în sectorul Non-Covid și 123 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 8 paturi pentru pacienți non- Covid, 5 paturi pentru pacienti Covid-19 și 27 de ventilatoare din care 7 pentru pacienți Covid-19.
La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 64 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.
Numărul total de persoane testate până în prezent este de 44186 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 403 persoane.
La data prezentului comunicat se află în carantină 336 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 123 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 37 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 22 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 8 au sub zece cazuri în evoluție iar 7 au peste zece cazuri în evoluție.
La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 372 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.
In cursul zilei de 01 septembrie 2020 politistii au desfasurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor si interdictiilor impuse 391 persoane.
De asemenea, au fost verificate 50 de societăți comerciale și au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale in valoare de 6000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.
Conform informării transmise de DSP Suceava, analiza epidemiologică a incidenței cazurilor cumulate în ultimele 14 zile arată faptul că, la nivel județean ne înscriem într-o rată de 0,49/ 1000 de locuitori, iar analiza pe UAT-uri arată că niciun UAT nu depășește rata de 1,5/ 1000 de locuitori, motiv pentru care sunt exceptate de la măsurile de restricționare activitățile operatorilor care desfășoară activitate de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor, precum și din spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor.
Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Instituția Prefectului- Județul Suceava atrage din nou atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu COVID-19 și transmite un îndemn la cooperarea cetățenilor cu instituțiile implicate în managementul situațiilor de risc.
Prevenirea infectării cu noul coronavirus reprezintă o prioritate națională, ceea ce înseamnă o abordare integrată în gestionarea acestei crize din partea tuturor instituțiilor cu atribuții specifice, dar și un grad crescut de responsabilitate socială din partea populației.
Protejați-vă propria sănătate și amintiți-vă permanent faptul că acțiunile personale îi pot afecta pe ceilalți!


11:08
joi, 17 septembrie 2020miercuri, 02 septembrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere