Noua programe noi de studiu la USV

25 iunie, 2020, zi istorică pentru Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. În ședința din această dată, Consiliul ARACIS a decis funcționarea a 7 noi programe de studii, 5 de licență și 2 de masterat.

poza
Noua programe noi de studiu la USV
Recunoscută pentru de capacitatea de a se adapta la cerințele noii piețe a muncii și pentru dezvoltarea dinamică, politica USV de a-și actualiza oferta educațională în funcție de cererea de pe piața muncii se vede astfel, prin autorizarea programelor noi de licență și prin acreditarea celor de masterat, validată și confirmată. În fapt, dacă avem în vedere că alte două programe au fost autorizate în ședințele ARACIS din lunile anterioare, avem de-a face cu o veritabilă schimbare la față a USV. Programelor tradiționale li se alătură programe noi, pentru o nouă generație de studenți.
Noile programe de licență sau de masterat, autorizate sau acreditate, aparțin mai multor facultăți ale USV, unele dintre ele, cu caracter interdisciplinar, fiind coordonate de mai multe facultăți și departamente și implicând competențe multiple. Astfel, în domeniul Științe inginerești, viitorii studenți vor putea opta pentru: programul Echipamente și sisteme medicale (licență), autorizat să funcționeze cu 60 de studenți; Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule (licență, 50 de studenți); Științe gastronomice (licență, 50 de studenți); Energetică și tehnologii informatice (licență, 60 de studenți); Securitate cibernetică (masterat profesional). În domeniul Științe socio-umane, programele nou apărute în oferta USV sunt: Resurse umane (licență, 50 de studenți) și Globalizare și diplomație economică (masterat profesional).
Anterior, au fost autorizate să funcționeze alte două programe: Media digitală, în cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, și programul de masterat Drept penal și criminalistică, în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative.
De remarcat că programul Științe gastronomice este primul la nivel național, specialiștii de la USV consultând programe similare de succes din Europa. De asemenea, specializarea Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule este unică la nivelul instituțiilor de învățământ superior de stat civile din România, iar programul Media digitală inițiat la Suceava mai funcționează doar la două universități.
USV estimează că, în sesiunea de Admitere septembrie 2020, oferta educațională se va îmbogăți cu programele de licență Tehnică dentară (domeniul Sănătate) și Autovehicule rutiere (domeniul Științe inginerești) și programul de masterat Nutriție și recuperare medicală (domeniul Sănătate).09:24
vineri, 26 iunie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere