Record negativ pentru județul Suceava: 1,25 la mia de locuitori, rata de infectare cu noul coronavirus în județ

Astăzi, 15.10.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 6046 de persoane declarate vindecate.

poza
Record negativ pentru județul Suceava: 1,25 la mia de locuitori, rata de infectare cu noul coronavirus în județ

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 30 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 36 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 537 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 155 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 72 pacienți sunt în zona tampon și 310 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 155 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 71 prezintă forme medii ale bolii;

– 17 prezintă forme ușoare,

– 50 prezintă forme severe;

– 17 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 2 pacient este ventilat mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 385 de paturi libere din care 63 pentru pacienți Covid-19, 197 în sectorul Non-Covid și 125 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 22 ventilatoare libere din care 5 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 88 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 61557, în ultimele 24 de ore fiind testate 485 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 504 de persoane. De asemenea în izolare la domiciliu se află 252 de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 20 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 18 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 953 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 1,25 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanții DSP Suceava au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Toate structurile M.A.I. şi autorităţile publice cu atribuții sunt mobilizate în acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus la nivelul județului Suceava.

La nivelul județului Suceava este organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, pentru evaluarea situației specifice, în vederea intensificării activităților de verificare și depistare a celor care nu respectă regulile de protecție sanitară, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Principalul obiectiv al măsurilor luate este acela al prevenirii răspândirii noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancţionare a încălcării legislaţiei în vigoare.

Principalele activităţi în care au fost concentrate pe zonele aglomerate, din localități și zone de interes turistic, cu risc de răspândire a virusului COVID-19.

Pe raza judeţului Suceava, se vor desfășura în continuare activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber.

Amintim cetățenilor că este în vigoare Hotărârea nr. 41/12.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, prin care se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, expoziții, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Suceava.

De asemenea, se recomandă purtarea măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, precum și în alte zone aglomerate.

Solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

11:03
joi, 15 octombrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere