Strandurile, piscinele si terasele sunt verificate pentru respectarea măsurilor impuse în starea de alertă

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul IPJ Suceava, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, acționează în zonele aglomerate din județul Suceava și verifică modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

poza
Strandurile, piscinele si terasele sunt verificate pentru respectarea măsurilor impuse în starea de alertă
Potrivit Poliției Județene Suceava, sunt vizate, în special, localurile publice care au deschise terase, parcurile, zonele centrelor comerciale, piețe, târguri dar și gările, autogările și mijloacele de transport în comun.

În cursul zilei de vineri între orele 15.00-19.00 s-au făcut verificări la ștranduri și piscine, terase și centre comerciale de pe raza municipiului Suceava.Acțiunile se încadrează în măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prevenirea infectării cu Covid 19 fiind o prioritate națională ce presupune un mod de acțiune integrat al tuturor instituțiilor și entităților cu atribuții în domeniu dar și un grad crescut de responsabilitate socială.


Doar în perioada 01-09.07.2020 au fost verificate peste 500 de societăți comerciale, la 9 dintre acestea fiind identificate nereguli privind respectarea măsurilor de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus, operatorii economici fiind sancționați contravențional.

De asemenea, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 55/2020, în valoare de 8100 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.Acțiunile vor continua zilnic, urmând a se desfășura cu efective suplimentare si in sistem integrat cu participarea partenerilor institutionali. Activitățile au în primul rând un rol de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor cu privire la pericolele asociate nerespectării măsurilor de siguranță.

15:46
sambata, 11 iulie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere