Recomandări pentru perioada temperaturilor scăzute

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu temperaturi scăzute, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal.

Ministerul Sănătăţii a emis un comunicat cu recomandări pentru cetăţeni, pe perioada temperaturilor scăzute. Cetăţenilor li se recomandă să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate - căciuli, mănuşi etc. Pe de altă parte, ei trebuie să ţină cont de un consum, recomandându-se alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice.

Copiilor trebuie să li se acorde o atenţie specială prin evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, sau prin evitarea transporturilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

Încălzirea locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit trebuie să fie corespunzătoare. Evitaţi utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Evitaţi expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături.

13:05
luni, 20 decembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere