Eugen Bejinariu :"Guvernul papă-lapte importat"

Va transmitem un comunicat de presa semnat de deputatul PSD Suceava Eugen Bejinariu :

poza
Eugen Bejinariu :"Guvernul papă-lapte importat"Institutul Național de Statistică a dat publicității cifre care arată nepăsarea Guvernului României față de locurile de muncă ale românilor, arată lipsa de viziune și de măsuri astfel încât companiile din România sa poată funcționa, oamenii să aibă serviciu și micii producători să poată să subziste.

Cifrele oficiale ale INS indică faptul că importul de lapte brut în România s-a majorat cu 41% în primele cinci luni ale anului 2020 față de perioada similară a anului trecut. Producția de lapte de consum a crescut cu 12%, a crescut și cantitatea produselor derivate, dar colectarea de la producătorii locali a scăzut.

In timp ce Romania importă mai mult lapte brut, o companie franceză închide două fabrici de procesare a laptelui în județul Suceava și concediază mai mult de 150 de oameni. Promite ca nu va stopa colectarea de la mici producători locali, dar o reduce. Este o dramă și ea este cauzată de lipsa implicării guvernului în a găsi mecanisme și instrumente care să ajute economia româneasca, muncitorii români, producătorii români. Sute de oameni își pierd locul de muncă și mii de vieți sunt brusc afectate doar la noi în județ, doar de decizia unei companii, în doar o industrie. Putem multiplica acest exemplu, îl putem extrapola la mai multe industrii. Crește haotic importul de produse alimentare, lipsesc soluțiile guvernului de a ajuta producția locală, întârzie implementarea pachetului economic fantomatic pe care premierul Orban îl promite de trei luni și angajații români pleacă în șomaj. Încurajarea importurilor și lipsa preocupării pentru producătorii locali, pentru angajații români constituie un act iresponsabil al unui guvern de diletanți.

Cum să ajungă sute de șomeri și producători locali să trăiască în agonie în timp ce economia merge invers decât trebuie? Cum să ajungă să se închidă fabrici de lactate în Floreni și Vatra Dornei, locul de naștere al unui brand care se va produce în altă parte, în timp ce România importă semnificativ mai mult lapte brut? Cum să treacă luni de zile în care promiți, ca guvern, că oferi compensații și pachete de măsuri care să redreseze economia, iar în acest timp să nu faci absolut nimic pentru soarta oamenilor și companiilor?

E neștiință, e rea-credință sau pur și simplu nerozia conduce România.

Deputat
Eugen Bejinariu


08:43
marti, 14 iulie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere