Ioan Stan:"Contează numai alegerile care trebuie să fie făcute cât mai repede ca PNL-ul să nu cadă cu totul în sondaje"

Va transmitem un comunicat de presa al senatorului PSD Suceava, Ioan Stan:

poza
Ioan Stan:"Contează numai alegerile care trebuie să fie făcute cât mai repede ca PNL-ul să nu cadă cu totul în sondaje"

Conducătorul de facto al Guvernului României, dl Klaus Werner Iohannis, ne-a informat cu seninătatea specifică că de luni se închid școlile, masca devine obligatorie pe teritoriul întregii țări, că circulația va fi restricționată pe timpul nopții, că piețele și târgurile vor fi închise și că petrecerile publice și private vor fi interzise. Dar cu toate astea, alegerile se vor ține pe 6 decembrie.
Nu contează că numărul persoanelor infectate crește de la zi la zi, că mor tot mai mulți români, nu contează că Orban și echipa sa a dat greș în gestionarea pandemiei. Contează numai alegerile care trebuie să fie făcute cât mai repede ca PNL-ul să nu cadă cu totul în sondaje. Numai că eșecul acestei guvernări este atât de evident încât oricât s-ar încerca cosmetizarea dezastrului național în care ne-au băgat pnl-iștii, nu se mai poate face nimic pentru a le ascunde incompetența.
Aceștia, în loc să asigure necesarul și să crească capacitatea de răspuns a sistemului sanitar, au folosit pandemia pentru a fura, pentru a umfla buzunarele clientelei politice.
După scandalul Unifarm, după achiziția la prețuri umflate de zeci și sute de ori de măști și echipamente, după mita și contractele aranjate, s-a ajuns la situația revoltătoare în care guvernul corupt al PNL a tranzacționat spitale întregi în valoare de milioane de euro. Astfel, Unifarm a achiziționat la Bacău tocmai în luna mai un spital modular de 3 milioane de euro, care este nefuncțional și astăzi, deși situația epidemiologică este catastrofală și în fiecare zi se înregistrează noi recorduri negative. De fapt, această achiziție face obiectul unui nou dosar penal deschis de DNA.
La nivelul întregii țări putem constanta că nu mai sunt paturi la ATI deși era previzibilă evoluția nefastă a contaminării și guvernul ar fi trebui să se pregătească și să extindă din timp capacitățile de terapie intensivă. De asemenea, în multe locuri din țară nu se mai găsește Redemsivir.
O altă anomalie este legată de sistemul de testate gratuit care nu e doar absurd, dar este și foarte restrictiv pentru că nu permite testarea tuturor contacților direcți și indirecți ai unei persoane contaminate și confirmate. Costul ridicat al testului – 400-500 de lei – îi face pe mulți oameni să renunțe la testare și, cel mult, să se izoleze, dacă au simptome.
Guvernul PNL fuge de decizii unitare, asumate, categorice, așa cum se întâmplă în multe țări europene fiind interesat cu prioritate de alegeri, nu de sănătatea oamenilor;
E din rău în mai rău si aceasta este o realitate verificabilă în fiecare zi. Practic, cu cât acest guvern rămâne mai mult la cârma țării cu atât mai mare va fi dezastrul și vor muri mai mulți oameni.


Senator, Ioan Stan07:30
luni, 09 noiembrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere