poza
Ioan Stan:"Nu știm ce prevede proiectul de buget pentru 2021, PNL-iștii preferând să-l țină ascuns "

La conferința de presă susținută la inaugurarea șoselei de centură a Rădăuțiului, premierul Orban s-a dezis de afirmația făcută de economistul șef a Băncii Naționale a României, dnul Lazea, care afirma că începând cu anul viitor s-ar impune o reducere cu 20% a salariilor bugetarilor. Cu toate astea, nu credem să fie numai o coincidență între ieșirea dlui Lazea de acum și cea din urmă cu mai bine de 10 ani a domnului Croitoru, care la vreme respectivă ne informa că ar fi necesară o reducere cu 25 a salariilor din sectorul bugetar. Dacă dnul Croitoru era cunoscut ca fiind omul lui Băsescu, la fel și dnul Lazea este cunoscut ca fiind omul lui Orban. Practic, folosind aceeasi strategie de acum 10 ani, se urmărește pregătirea psihologică a populației pentru măsurile de austeritate pe care PNL-ul vrea să ni le impună.
De altfel măsurile le vedem specificate chiar în programul lor de guvernare. Primii afectați: pensionarii. Majorarea punctului de pensie, în viziunea PNL, este de fapt o tăiere. Conform legii, anul viitor punctul de pensie trebuie să fie de 1.875 lei. PNL spune că abia în 2024 punctul de pensie va fi de 1.841 lei. Mai mic cu 34 lei față mărirea prevăzută pentru anul viitor de legea pensiilor aflată acum în vigoare, nu peste 4 ani! Nici copiii nu scapă „competenței” liberale și peste 3 milioane de copii rămân fără alocații dublate, pentru că PNL-ul amână acestă mărire cu încă un an jumate. Ca să nu mai zicem că programul lor de guvernare nu spune nimic despre evoluția salariului minim.
Referitor la măsurile de austeritate pe care Guvernul Orban le pregătește, amintim aici și faptul că nici până în ziua de azi nu știm ce prevede proiectul de buget pentru 2021, PNL-iștii preferând să-l țină ascuns deși legea îi obliga să-l facă deja public. Fac asta tocmai ca românii să nu vadă în campania electorală ce-i așteaptă anul viitor.
Prin gesturile lor dovedesc că sunt iresponsabili și imaturi politic, neavând curajul să-și asume nimic din ce au greșit. Dovada supremă în acest sens fiind șeful de facto al PNL-ului, Klaus Iohannis, care evitat în dialogul cu presa să indice un vinovat moral pentru situația sanitară gravă de la Sibiu, unde județul este condus de PNL, după ce cu doar câteva minute înainte a arătat cu degetul spre PSD, pentru tragedia de la Piatra Neamț. Avem un președinte ipocrit, care girează un guvern ipocrit, sprijinit de un partid ipocrit: PNL.
Senator, Ioan Stan13:37
sambata, 21 noiembrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere