Ioan Stan:"Guvernul lui Iohannis a lăsat fără loc muncă peste 800.000 de oameni și a blocat programele PSD pentru tineri și pentru persoanele defavorizate"

Va transmitem, integral, un comunicat de presa semnat de senatorul PSD Suceava, Ioan Stan:

poza
Ioan Stan:"Guvernul lui Iohannis a lăsat fără loc muncă peste 800.000 de oameni și a blocat programele PSD pentru tineri și pentru persoanele defavorizate"

Conform legii 500/2002 a finanțelor publice cu modificările și completările ulterioare, bugetul trebuie prezentat Parlamentului cel târziu până la data de 15 noiembrie a fiecărui an.
Suntem la aproape două săptămâni de la această dată și încă nu știm nimic despre bugetul României pentru anul viitor.
Punerea în transparență a proiectului de buget este obligatorie. E de minim bun simț ca PNL și guvernul său să anunțe măcar principalii indicatori economici și sociali pentru anul viitor, adică ce taxe cresc și cu cât, care este alocarea bugetară pentru salarii, care sunt încasările estimate din TVA, etc.
N-o fac pentru că proiectul de buget ar demasca toate măsurile de austeritate pregătite pentru anul următor, iar PNL nu își permite aflarea adevărului înainte de alegeri.
Având în vedere evoluția economiei naționale și împrumuturile făcute de actualul guvern, devine tot mai probabil un nou acord cu FMI pentru anul viitor. Însă venirea FMI va fi condiționată de măsuri de austeritate, iar Guvernul Orban va trebui să opteze între tăierea salariilor și concedieri masive pe de o parte și creșterea TVA și a altor taxe pe de altă parte. Conform economiștilor de la ING, Guvernul ar putea merge mai degrabă pe majorarea TVA, pentru că măsura s-ar putea aplica rapid și ar avea un efect imediat, întrucât TVA e cel mai ușor de colectat.
Indiferent de deciziile pe care va trebui să le ia, acestea se vor vedea în proiectul de buget motiv pentru care au ales, în mod laș, să-l ascundă românilor preferând să păstreze până după alegeri aceste „surprize” care demonstrează incapacitatea lor de guvernare.
Trebuie de spus că eșecul guvernării liberale se datorează atât incompenței cât și lipsei unui program de guvernare coerent, practic, gândit pentru binele românilor. Astfel, pentru mandatul 2020-2024 PSD vine în fața electoratului cu un program ce propune soluții concrete după ce Guvernul lui Iohannis a lăsat fără loc muncă peste 800.000 de oameni și a blocat programele PSD pentru tineri și pentru persoanele defavorizate. Ţinta PSD este reangajarea şomerilor, victime ale guvernării PNL şi crearea a peste 500.000 de noi locuri de muncă, bine plătite, obiectiv care reprezintă cea mai eficientă măsură de protecţie socială.
În timp ce PNL şi USR nu propun nimic, PSD vine în faţa românilor cu soluţii concrete, cu măsuri ţintite, corecte, simple, pentru tinerii care nu-şi mai găsesc o slujbă după ce au fost concediaţi, pentru persoanele peste 55 de ani, ori pentru cele din grupurile dezavantajate, precum şi cu un program privind stimularea natalităţii care poate rezolva problema demografică din România. Guvernul lui Iohannis a dovedit că nu are nici o soluţie pentru reducerea sărăciei extreme, deşi putea continua programele care au dus la reducerea semnificativă a fenomenului în perioada 2017-2019, când numărul românilor aflaţi în această situaţie a scăzut cu peste 1,8 milioane de persoane şi când puterea de cumpărare a crescut semnificativ.


Senator, Ioan Stan09:53
marti, 27 octombrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere