Mircea Geoană: "Avem nevoie să salvăm locurile de muncă"
Candidatul Alianţei PSD+PC la Preşedinţia României, Mircea Geoană, şi-a continuat, joi, 5 noiembrie 2009, turneul electoral în judeţul Buzău.
Candidatul Alianţei PSD+PC Mircea Geoană a subliniat în faţa muncitorilor de la fabrica SC Rotec SA din Buzău, că implicarea statului în asigurarea de comenzi industriei româneşti va duce la salvarea multor locuri de muncă.
Preşedintele PSD a remarcat faptul că industria românească a fost de multe ori dezavantajată şi uitată de statul român, care acum, în contextul crizei economice, trebuie să se implice în a identifica pieţe de export şi comenzi pentru marile uzine. "Avem nevoie să salvăm locuri de muncă prin găsirea de noi pieţe de export. Trebuie să găsim pieţe de desfacere externe. China devine un jucător care poate absorbi enorm de multe produse fabricate în România. Vom explora, de asemenea, posibilităţi ca în Federaţia Rusă şi India, ţări cu potenţial mare de dezvoltare, să stimulăm exporturile româneşti", a afirmat Mircea Geoană.
Candidatul Alianţei PSD+PC la preşedinţie a spus că menţinerea locurilor de muncă în industrie se poate realiza şi dacă statul se implică în asigurarea unor comenzi pe piaţa internă. "Mai mult decât orice, ar trebui să găsim pe piaţa internă comenzi pentru industria românească. Este nefiresc ca la fiecare licitaţie din sectorul energetic să câştige firme străine în detrimentul unor firme cu reputaţie, care au tehnologie şi care au mai furnizat sectorului energetic echipamente, utilaje şi instalaţii", a subliniat preşedintele PSD.
Mircea Geoană a dat exemplul fabricii SC Rotec SA din Buzău, care în anii "80 furniza echipamente pentru centrala nucleară de la Cernavodă şi a afirmat că, pentru unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă ar trebui găsite posibilităţi ca aceeaşi fabrică să poată asigura instalaţii.
Preşedintele PSD a insistat asupra necesităţii ca statul să încurajeze prin metode fiscale transferul de tehnologie nouă în industria românească, pentru a înlocui echipamentele aflate la limita uzurii morale şi a da şansa unui randament ridicat şi a unui export competitiv.
"De aceea, eu militez pentru un nou activism industrial în România, pentru că lecţia crizei ne arată că nu ne putem dezvolta prin speculaţii imobiliare, prin importuri de produse agro-alimentare şi prin credit cu buletinul. De aceea, industria, agricultura, sectorul energetic, infrastructura reprezintă calea pe care trebuie să meargă orice ţară care doreşte să se dezvolte mai rapid şi să devină o putere tehnologică şi industrială", a subliniat Mircea Geoană.
- Dan Acibotarita:"Este rușinos să vezi cum un președinte de stat sau un prim-ministru ne dă sfaturi în domeniul sănătății"
- Eugen Bejinariu:"Eurostat și minciunile liberale"
- Ioan Stan:"Nu știm ce prevede proiectul de buget pentru 2021, PNL-iștii preferând să-l țină ascuns "
- Cristian Sologon:" Investițiile statului – motor al dezvoltării locale"
- vezi toate stirile